Email cím:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszót   Regisztrálok
Vezetéknév:
Keresztnév:
Születési idő:
Cím:
Telefonszám:
Egyesület:
Kategória:
Email cím:
Email cím újra:
Jelszó:
Jelszó újra:
Biztosan nevezi szeretne a versenyre?

Megjegyzés(nem kötelező):


Nevezését fogatuk!

Verseny jelentkezéséről email küldtünk.

Nevezését töröltük!


Versenyszabályzatok 2019

Tisztelt Sporttársak!

 

A 2019-es szabályzatok elérhetők a Szabályzatok menüpontban angol és magyar nyelven egyaránt, a Compak Sporting, Sporting és Kombinált Lövészet versenyszámokra vonatkozóan.

 

A tavalyi évhez képest a lényegesebb változások a következők:

 

Minden versenyszámban:

Az üres hüvelyeket kötelező az elre a célra elhelyezett gyűjtőbe (szemetesbe) helyezni. A szemetes mellé dobott hüvelyeket a lövő köteles összeszedni maga után, még akkor is, ha félautomata fegyvert használ. A szabály be nem tartása első esetben sárga, majd minden további esetben piros lappal és pontlevonással szankcionálandó.

 

Sporting:

Minden speciális korongot jelölni kell a kottán a korong betűjele mellett. Egyedül a standard korongot nem kell feltüntetni, így ha a kottán az adott korong betűjele mellett nincs jelölés, akkor az standard korong. A szabály nem terjed ki a korong színére.

A válltól 25 cm-re mért csík színe a ruházat színétől szignifikánsan eltérő kell legyen, pl: a fekete alapon sötétszürke, vagy a kék alapon kék csík nem megfelelő.

A fegyereket a kamerák mellett bármilyen utólagos célzó berendezéssel is tilos felszerelni. Kizárólag a gyári, vagy ahhoz hasonló célgömbök alkalmazhatóak. Ez a szabály a Compak Sporting versenyszám esetén is érvényes.

 

Compak Sporting:

A szabályzat alapjaiban átalakult.

Változtak a lőterület méretei, a maximum szélesség maradt 40m, a minimum viszont 35m-re nőtt.

A lőállások közti távolság 2-5m-re módosult (a lőállások középvonalától mérve).

A bíró többé nem köteles szólítani, vagy keresni a késő/hiányzó lövőt. Amennyiben a rotte első lövője kikérte az első korongját, vagy inline rendszer esetén a neve törlésre került a pályavezérlő rendszerből, a késő lövőnek nincs lehetősége csatlakozni a rottéhoz, automatikosan 25 korongot veszít.

 

Kombinált Lővészet:

Koronglövészet esetén bevezetésre került a sárga és piros lap intézménye. Technikai hiba esetén (berajtolás, magas tus, stb.) az első figyelmeztetést követően piros lap ítélendő és pontlevonást eredményez.

Golyós fegyvereken megengedett csősúly használata abban az esetben, ha az professzionálisan kerül felszerelésre, nem állítható és a verseny teljes ideje alatt rögzítve van a fegyveren. A csősúly beleszámít a fegyver összsúlyába, mely maximálisan 5000g lehet.

 

Üdvözlettel:

Az MVE vezetősége