Email cím:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszót   Regisztrálok
Vezetéknév:
Keresztnév:
Születési idő:
Cím:
Telefonszám:
Egyesület:
Kategória:
Email cím:
Email cím újra:
Jelszó:
Jelszó újra:
Biztosan nevezi szeretne a versenyre?

Megjegyzés(nem kötelező):


Nevezését fogatuk!

Verseny jelentkezéséről email küldtünk.

Nevezését töröltük!


Közlemény

Tisztelt sporttársak!

 

A közösségi média felületen (Facebook) Szerdahelyi András (,amelyhez csatlakozott Jéri Tamás is) olyan állításokat fogalmazott meg, amelyek nem, vagy csak részben fedik az igazságot, így félreértésre adhat okot.

Az Elnökség a teljeskörű tájékoztatás miatt az alábbi tényeket kívánja rögzíteni:

  1. A Magyarországi Vadászlövészek Egylete a saját honlapján feltüntette azon eredményeket, melyeket a malagai Európabajnokságon értek el versenyzőink. Azért ezen a felületen, mert az Elnökség ezt a fórumot tekinti hivatalos hírforrásnak tagjai és a versenyzők részre.
  2. Az Elnökség ezúton adott tájékoztatást arról, hogy szándékában állt csapatot indítani, azonban ez meghiúsult. A tájékoztatás fontos volt, mivel az ügy hátterét nem ismerők közül többen felvetették az Egylet felelősségét, amiért nem állít csapatot egy világversenyen. Ezt a tájékoztatást név nélkül, a személyeskedés teljes mellőzésével tette, egy jelenségre szeretett volna rávilágítani, melyet nem lát elfogadhatónak.
  3. A szövetség elhatárolódik azon állítástól, hogy „Sajnos másodszor hangzik el az, hogy ha nem indulunk csapatban, akkor el leszünk tiltva a versenyzéstől”.  Ezen állítás alapot ad arra, hogy a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének vezetését negatív színben tüntesse fel, azonban ilyet az Egylet egyetlen tagja sem kommunikált, sem szóban, sem írásban. Úgy gondoljuk a hamis állítás a jó hírnév sérelme nagy nyilvánosság előtt, felvethetne valóban jogi kérdéseket. Kérünk mindenkit, hogy a jövőben tartózkodjon az igaztalan állításoktól az Egylettel, vagy annak tisztviselőivel szemben.
  4. A Magyarországi Vadászlövészek Egylete fennállása óta több tízmillió forinttal támogatta a magyar vadászlövészeket azzal, hogy hazai rendezésű nemzetközi versenyek alkalmával a hazai indulók - beleértve a határon túli honfitársainkat is - nevezési díjának jelentős részét vállalta magára, egyéni, illetve csapat indulások vonatkozásában is.
  5. A Magyarországi Vadászlövészek Egyletének vezetése és tagsága büszke a nemzetközi versenyeken elért eredményekre, független attól, hogy melyik versenyzőnk vagy csapatunk érte azt el. Ezeket az eredményeket honlapunkon feltüntettük és minden esetben gratuláltunk az elért eredményekhez.  Önkritikusan kijelentjük, hogy az évek során születtek olyan kiváló eredmények is, aminek a méltatása nem minden esetben volt azonnali.
  6. Az Elnökség célja az, hogy a lehető legtöbb sikert érjék el versenyzőink egyéniben és csapatban egyaránt. A csapatok esetén az egyéni eredmények kerülnek összegzésre, - a Helice szakág kivételével - semmilyen pluszt versenyzési teher nem hárul a résztvevőkre, a saját eredményeikre kell koncentrálniuk. E mellett úgy gondoljuk, hogy akár egy szponzori szerződés kapcsán is pozitív esemény az, ha nem csak egyéniben, hanem csapatban is jó eredményeket tud elérni egy versenyző.
  7. Kijelentjük, hogy az Egylet tagjai soha, semmilyen kényszerítő erőt nem akalmaztak senkivel szemben azért, hogy a magyar csapatban szerepeljen. A csapatösszeállítással járó lelki terhet két élversenyzőnk elsősorban magának köszönheti, hiszen az elmúlt majdnem egy évtized csapatösszeállítása elsősorban mindig arról szólt, hogy hajlandóak-e egy csapatban lőni, illetve kivel hajlandóak ezt vállalni. A nyilatkozatból kiderült, hogy van az a pénz (versenyzésük teljes anyagi finanszírozása Egyletünk által) amikor nem okoz lelki problémát egyiküknek sem a magyar csapatban lőni. Döntésüket természetesen tudomásul vesszük és sok sikert kívánunk nekik egyéni eredményeikhez!
  8. Jéri Tamás kommentjéhez, miszerint a 2016-os EB csapatból való „kizárását” Egyletünk Elnökségéhez köti, csak annyit jegyzünk meg, hogy a Magyarországi Vadászlövészek Egylete 2017-ben alakult. 
  9. A továbbiakban a Magyarországi Vadászlövészek Egylete nem kíván belemenni egy vég nélküli, méltatlan vitába, különböző internetes felületeken, azonban fenntartja magának a jogot, hogy elmondja a konkrét álláspontját bizonyos sportszakmai esetekben.
  10. Célunk tovább folytatni azt a munkát, amelynek eredménye, hogy az elmúlt 7 évben megtöbbszöröződött hazánkban a FITASC lövők száma. Ebben természetesen hatalmas szerepe van élversenyzőinknek, mint példaképeknek is. 

Bízunk abban, hogy a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének Elnökségét ért igaztalan megjegyzések kapcsán megtörténik a megfelelő helyreigazítás.

 

Az MVE vezetősége

 

Előzmények:

https://fitascsporting.hu/index.php?oldal=articles&url=speb2024